Makalede dergi adı nerede yazar?
Dipnotlarda kaynak gösterirken kitap ve dergi adları italik yazılmalı ve makale adları tırnak işareti içine alınmalıdır. Dipnotlarda, kaynağın tam atıfı ilk bahsedildiğinde verilmeli ve ardından yazar tarafından belirtilen “yaş”, “genel toplantı” veya “idare” gibi kısaltmalar kullanılarak yazılmalıdır.
Dergiparka nasıl makale yüklenir?
DergiPark’ta seçtiğiniz veya konu alanına göre filtrelediğiniz dergilerden birini seçerek üzerine tıklayın ve derginin ana sayfasına yönlendirileceksiniz. Bunun için; ana sayfamızdaki “Dergiler” menüsüne tıklayın. Veya sayfayı biraz aşağı kaydırıp “Makale Gönder” butonuna tıklayabilirsiniz.
Makalenin amacı nerede yazar?
Giriş bölümü, araştırma konusunun (probleminin) tanımı, araştırmanın amacı ve önemi gibi bilgilerin yer aldığı bir sunumdur.
Makale nasıl yazılır DergiPark?
Makale uzunluğu en az yaklaşık 7.500 kelime, tercihen 70.000 karakter (boşluklar dahil) olmalıdır – sayfa başına yaklaşık 3.450 karakter, 20 sayfa. Makaleler Microsoft Word kullanılarak Times New Roman, tek satır aralığı ve iki yana yaslı olarak yazılmalıdır.
Kaynakçada dergi adı nasıl yazılır?
Makalelerde makale adı küçük harflerle yazılmalı, ancak dergi adı büyük harfle başlamalı ve italik olmalıdır. Dergi cilt numarası italik olmalı, ancak sayı numarası parantez içinde olmalıdır. Guadalupe, M., Li, H. & Wulf, J. (2014).
Dergi ismi nasıl yazılır?
DİKKAT: Özel adaya gazete, dergi, resim vb. dahil değildir. Büyük harfle başlamayan kelimeler: Milliyet gazetesi, Türk Dili dergisi, Halı Ören Kızları resmi vb.
Dergilere makale gönderirken editöre ne yazılır?
Gerekli bilgiler: Editörün adı (biliniyorsa) Başvuruda bulunduğunuz derginin adı Makalenizin adı Makale türü (derleme, araştırma, vaka analizi, vb.) Başvuru tarihi Cevaplamak istediğiniz araştırma sorusu Çalışmanız Kullanılan metodoloji Daha fazla makale…•15 Nisan 2017
DergiPark makale mi?
DergiPark bir dizin değil, dergilerin elektronik olarak yönetilmesini sağlayan bir altyapı hizmetidir. DergiPark’taki tüm makaleler, ÜAK tarafından belirlenen “ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler” tanımına girmez.
Makale yayınlamak ücretli mi?
Türkiye’de birçok dergi (çoğunlukla henüz saygın uluslararası dizinlerde listelenmemiş olanlar) makaleleri ücretsiz olarak yayınlamaktadır. Ancak, 200 TL ile 3000 TL arasında değişen makaleler için yayın ücreti talep eden dergiler de bulunmaktadır.
Makalenin iyi olduğunu nasıl anlarız?
Makaleyi değerlendirirken giriş, yöntem, sonuçlar ve tartışma bölümleri dikkatlice incelenmeli, ayrıca makale hakkında önemli bir görüş sağlayan yazının kalitesi de göz önünde bulundurulmalıdır. Konunun önemi, çalışmanın amacı açıklanmalı ve konu hakkında bilinen ve bilinmeyenler açıklanmalıdır.
Makale kaçıncı kişi ağzından yazılır?
Makaleler yazılırken üçüncü şahıs anlatımı kullanılmalıdır.
Yüksek lisans öğrencisi makale yazabilir mi?
Evet, bir doktora öğrencisi, makale hedef dergi veya yayının standartlarını karşıladığı takdirde bir derleme makalesi yazabilir ve yayınlayabilir. 25 Mayıs 2024Evet, bir doktora öğrencisi, makale hedef dergi veya yayının standartlarını karşıladığı takdirde bir derleme makalesi yazabilir ve yayınlayabilir. Dergi veya yayın.
DergiPark ücretsiz mi?
DergiPark hizmetleri tamamen ücretsizdir. Dergiler istedikleri zaman DergiPark’tan ayrılabilirken mevcut arşivleri erişilebilir kalmaya devam eder. “Kişisel” ve “Özel” yayıncı türüne sahip dergiler, 19 Ekim 2020 tarihli ULAKBİM Yönetim Kurulu Kararı’nın uygulanmasına kadar DergiPark’a dahil edilmiştir.
Makalenin yayın yılı nerede yazar?
* Kaynağın tamamına atıf yapılırken yazarın soyadı ve yayın yılı parantez içinde verilir.
En kısa makale kaç sayfa olmalı?
Makale Times New Roman yazı tipinde, tek aralıklı ve hizalı olarak yazılmalıdır. Özel durumlarda, diğer yazı tipleri de kullanılabilir. Önerilen yazı tipi boyutu ve ayrıca en küçük kullanılabilir boyut 9’dur. Makaleler en az 4 ve en fazla 12 sayfa uzunluğunda olmalıdır.
Dergi makalesine atıf nasıl yapılır?
Bibliyografyadaki makaleleri görüntülemek için: Bibliyografya Yazar Soyadı, Adı. “Makale Adı”. Dergi Adı Cilt Numarası/Sayı Numarası (Yayın Ayı ve Yılı): Sayfa Aralığı.
Makale isim nereye yazılır?
Yazarın adı(adresleri) ve adresi(adresleri) makale başlığının ortasında yer almalı, soyadı büyük harfle yazılmalı ve yazarın ünvanı, kurumu ve e-posta adresi yer almalıdır.
Makalede ORCID numarası nereye yazılır?
Makale başlığının sağ alt köşesine yerleştirilmeli, soyadı büyük harflerle yazılmalı, yazarın ünvanı, kurumu ve e-posta adresi yazılmalı ve Orcid numarası dipnotta verilmelidir. Orcid numarasını link üzerinden üye olarak alabilirsiniz.
Makale yazarken dipnot nasıl yazılır?
Makale dipnotu görüntüleme biçimi: Yazarın adı ve soyadı, “Makale Adı”, Dergi Adı, Cilt/Sayı Numarası (Yayın Ayı, Yılı): Sayfa Numarası. Yazarın soyadı, “Makale Adı”, Sayfa Numarası.